text

Virheviesti

  • Notice: Undefined index: href funktiossa include() (rivi 40 tiedostossa /home/arene/domains/arene.fi/public_html/themes/progressive/templates/progressive-cms-menu.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: href funktiossa include() (rivi 40 tiedostossa /home/arene/domains/arene.fi/public_html/themes/progressive/templates/progressive-cms-menu.tpl.php).

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry haluaa yhteistyössä Suomen Opiskelijakuntien Liitto – SAMOK ry:n kanssa lisätä ammattikorkeakoulutuksen tunnettuutta ja vahvistaa ammattikorkeakouluosaamisen arvostusta. AMK-koulutus on modernina ja tulevaisuuteen katsovana korkeakoulutuksen muotona ollut valtavirtaa Suomessa jo 25 vuoden ajan, mutta sen tunnettuudessa on edelleen puutteita. Tämä siitä huolimatta, että̈ merkittävä osa suomalaisista on hakeutunut suorittamaan korkeakouluopintojaan nimenomaisesti ammattikorkeakouluun.

Arene ja Samok käynnistävät 14.12. sosiaalisen median kampanjan, jolla halutaan vahvistaa AMK-koulutuksen tunnettuutta. Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaa vuosittain yli 25 000 henkilöä ja koulutuksessa opiskelee 140 000 ihmistä. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita on vuosittain jo yli 2 500.

Ammattikorkeakoulut toimivat vuorovaikutuksessa työelämän kanssa ja niillä on luonteva suhde yrittäjyyteen. Ammattikorkeakoulututkinto ja ylempi ammattikorkeakoulututkinto antavat erinomaiset edellytykset vastuullisissa ja haastavissa tehtävissä toimimiseen ja AMK-osaaminen vastaakin muuttuvan maailman ja työelämän tarpeisiin”, sanoo Arenen puheenjohtaja Tapio Varmola.

Lähde mukaan kampanjaan! Jaa kokemuksiasi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #YlpeästiAMK ja olet lisäämässä ammattikorkeakoulutuksen tunnettuutta sekä antamassa äänesi monipuolisten opintopolkujen puolesta. Voit esimerkiksi kertoa parhaita muistojasi ja saamiasi konkreettisia oppeja opiskeluajoiltasi tai esitellä työtyöpaikkoja, joihin olet ammattikorkeakoulutuksen ansiosta päässyt. Sinun lisäksesi kampanjaan osallistuvat mm. Helsingin apulaispormestari, yhteisöpedagogi Nasima Razmyar ja kansanedustaja, medianomi Olli-Poika Parviainen.

 

Miten osallistua?

 

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa, joka haluaa tuoda esille omia positiivisia kokemuksiaan ammattikorkeakoulutuksesta ja sen tuottamasta osaamisesta. Voit kirjoittaa paperille aihetunnisteen #YlpeästiAMK, ottaa kuvan itsestäsi paperin kanssa ja lisätä kuvan tarinan kanssa eri sosiaalisen median kanaviin, kuten Facebookiin, Twitteriin tai Instagramiin. Tärkeintä on jakaa positiivista viestiä AMK-koulutuksen vahvuuksista.

 
Arenen tiedote (pdf) >>

 

Lisätietoja:

Arene ry                                                                        SAMOK ry

Riitta Rissanen                                                            Anniina Sippoa               

Toiminnanjohtaja                                                          Koulutuspoliittinen asiantuntija                     

0400 293 545                                                                040 063 8829                    

riitta.rissanen@arene.fi                                                 anniina.sippola@samok.fi