Arene ja NAEA uusivat MoU:n edistämään suomalaiskiinalaista yhteistyötä

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ja NAEA (National Academy of Education Administration) uusivat suomalaisten ja kiinalaisten korkeakoulujen välistä yhteistyötä koskevan aiesopimuksen 6.6.2022. 

Uusitun MoU:n tarkoituksena on vahvistaa kommunikaatiota ja dialogia suomalaisten ja kiinalaisten korkeakoulujen välillä. Tavoitteena on myös järjestää yhteisiä tilaisuuksia, joilla edistetään suomalaiskiinalaista yhteistyötä. 

Yhteistyö on esimerkki siitä, että suomalainen ammattikorkeakoulutus ja siellä tehtävä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyö on hyvä malli myös suurvalloille kehittämistyöhön. Monipuolinen yhteistyö auttaa molempia osapuolia kehittymään, iloitsee Arenen toiminnanjohtaja Ida Mielityinen.   

Arenen ja NAEA:n yhteistyö perustuu vuonna 2018 solmittuun yhteistyösopimukseen. Presidentti Sauli Niinistön Kiinan vierailulla sovitun Joint Action Planin mukaan Arene ja NAEA saivat tehtäväksi rehtorifoorumin järjestämisen yhteistyön syventämiseksi. Vuonna 1955 perustetun NAEA:n tehtävänä on kiinalaisen korkeakoulujohdon kouluttaminen. Viraston pääjohtajana toimii Kiinan opetusministeri.