Webinaarisarja kestävästä koulutuksesta ammattikorkeakouluissa syksyllä 2021

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Arenen Kestävä kehitys ja vastuullisuus -ryhmän koulutustyöryhmä järjestää syksyllä 2021 AMK-yhteisölle webinaarisarjan, joka sparraa ammattikorkeakouluja ”Kestävä, vastuullinen ja hiilineutraali ammattikorkeakoulu” –ohjelman toteuttamisessa. Webinaarisarjan tavoitteena on tukea kestävän kehityksen opetusta ja oppimista ammattikorkeakouluissa, jotta jokainen ammattikorkeakoulusta valmistunut opiskelija tuntee kestävän kehityksen perusasiat ja osaa edistää kestävää kehitystä työssään ja yhteiskunnassa.

Kestävä kehitys opetuksessa ja sen kehittämisessä

Perjantai 1.10. klo 9-11.30

Tavoitteena on jakaa tietoa kestävän kehityksen tavoitteiden ja osaamisten käyttämisestä opetuksen kehittämisessä, mahdollistaa yhteinen keskustelu, miten kestävän kehityksen tavoitteet tulee huomioida opetussuunnitelmissa ja niiden toteutussuunnitelmissa sekä antaa eväitä opetushenkilöstölle kestävän kehityksen huomioimisesta opetuksen toteutuksessa ja arvioimisessa.

Webinaaritallenne löytyy täältä >>

Mitä osaamista korkeakouluopettaja tarvitsee kestävän kehityksen edistämiseksi?

Torstai 4.11. klo 13.15-16.15

Yleisöä osallistavassa paneelissa on mukana opettajia monilta aloilta. Kysymyksiä esittävät myös opiskelijajärjestöjen edustajat.

Webinaari järjestetään osana Jyväskylän yliopiston järjestämää Kestävä ja vastuullinen korkeakoulu 2030 tapahtumaa, järjestelyistä vastaavat Polamk ja TAMK.

Kestävän kehityksen oppimisen ympäristöt

Perjantai 12.11. klo 9-11.30

Webinaarissa jaetaan käytännön esimerkkejä ja hyviä käytäntöjä pedagogisesta muotoilusta ja kestävän kehityksen erilaisista oppimisen ympäristöistä.

Järjestäjät JAMK ja VAMK 

Webinaaritallenne löytyy täältä >>

Kestävän kehityksen yhteiset osaamiset ja niiden arviointi

Perjantai 3.12. klo 9-11.30

Webinaarissa käsitellään esimerkkien avulla, miten kestävän kehityksen yhteisiä osaamisia kuten systeemistä ja kriittistä ajattelua, yhteistyö-, strategia- ja eettistä osaamista sekä integroitua ongelmanratkaisukykyä voidaan edistää amk-koulutuksessa.

Järjestäjät Metropolia ja Karelia

Webinaaritallenne löytyy täältä >>