Riitta Rissanen valittu Lapin ammattikorkeakoulun rehtoriksi

Lapin ammattikorkeakoulun hallitus valitsi kokouksessaan 19.1.2017 Lapin ammattikorkeakoulun uudeksi rehtoriksi kasvatustieteen tohtori, kauppatieteiden maisteri Riitta Rissasen.

Kuopiossa asuva Rissanen siirtyy rehtorin tehtäviin Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n toiminnanjohtajan paikalta. Vuonna 1961 syntynyt Rissanen on työuransa aiemmissa vaiheissa toiminut Savonia ammattikorkeakoulun yliopettajana, tutkimuspäällikkönä, tulosaluejohtajana sekä vararehtorina. Rissanen ottaa rehtorin ja ammattikorkeakoulun toimitusjohtajan tehtävät vastaan 1.4.2018.

Ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Markus Aarton mukaan Rissasen monipuolinen korkeakoulu- ja johtamiskokemus ja laajat verkostot antavat hyvät lähtökohdat ammattikorkeakoulun johtamiseen ja kehittämiseen.

– Lapin ammattikorkeakoulu on maan parhaita ammattikorkeakouluja ja sen johtaminen vaatii selkeää visiota korkeakoulutuksen tulevaisuudesta sekä vahvaa innovatiivisuutta ja päämäärätietoista johtajuutta, Aarto toteaa.

Jo pitkään Lapin ammattikorkeakoulun kehittämistä seurannut Rissanen pitää maamme pohjoisinta ammattikorkeakoulua hyvin johdettuna ja selkeästi profiloituneena alueensa kehittäjänä sekä yliopistoyhteistyön edelläkävijänä.

– Lapin ammattikorkeakoululla on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä aluettaan merkittävämmäksi kansainväliseksi korkeakouluksi. Pohjoiset teot syntyvät yhteistyössä opiskelijoiden, henkilöstön ja laajan sidosryhmä- ja korkeakouluverkoston kanssa. Olen erittäin iloinen siitä, että voin olla rakentamassa tätä tulevaisuutta Lapin ammattikorkeakoulussa, Rissanen kertoo.

Tiedote Lapin ammattikorkeakoulun sivuilla

Lisätietoja:

Lapin ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja
Markus Aarto P. 040 4844000

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakouluilla kunnianhimoiset tavoitteet eurooppalaiselle yhteistyölle – Tavoitteet EU-vaaleihin julkaistu

Suomalaisille ammattikorkeakouluille eurooppalainen verkostoituminen on kehittymisen ydinedellytys. Verkostojen kautta...

Yhteishaku alkaa – tarjolla yli 27 000 aloituspaikkaa ammattikorkeakouluihin

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa keskiviikkona 13.3. ja päättyy...

Ammattikorkeakoulut edellyttävät kansallista korkeakoulupolitiikan johtamista

Orpon hallitus on sitoutunut kehittämään korkeakoulujärjestelmäämme duaalisen mallin pohjalta....

EU:n elinvoima edellyttää lisää panoksia soveltavaan tutkimukseen ja kehittämiseen 

Suomen ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan merkitys on vahvistunut...

Avoimen korkeakoulutuksen maksut kolminkertaistuvat – ammattikorkeakoulut suhtautuvat kriittisesti esitykseen  

Ammattikorkeakoulut suhtautuvat kriittisesti esitykseen avoimen korkeakouluopetuksen enimmäismaksun korotukseen 45 euroon...

Riitta Rissanen valittu Lapin ammattikorkeakoulun rehtoriksi